Login

Pučko otvoreno učilište Obrovac, Knjižnica i čitaonica

23450 Obrovac, Ulica Ivane Brlić Mažuranić 6
tel. 023689061
fax. 023689140
e-mail: pucko.otvoreno.uciliste.obrovac@zd.t-com.hr

ravnateljica: Marina Brkić

Gradska knjižnica i čitaonica Obrovac osnovana je 1964. godine.

Izgradnjom Doma kulture 1986. godine Knjižnica se seli u nove prostore u Domu kulture gdje djeluje u sastavu Narodnog sveučilišta Obrovac.

Nakon Domovinskog rata, Knjižnica i čitaonica Obrovac ponovno otvora svoja vrata na blagdan Sv. Josipa, zaštitnika grada Obrovca, 19. ožujka 1996. godine. Knjižnica je otvorena zahvaljujući donaciji knjiga i angažmanu djelatnika Gradske knjižnice Zadar i Gradske knjižnice „Metel Ožegović“ iz Varaždina.

Danas je Knjižnica i čitaonica Obrovac ustanova u sastavu Pučkog otvorenog učilišta Obrovac.

Jedini katalog koji knjižnica posjeduje je elektronski. Iznimno je posjećen odjel za odrasle na kojem je ponuđena građa koja obuhvaća različita područja ljudskog znanja.

U studijskoj čitaonici korisnicima je ponuđen velik broj stručne literature; enciklopedija, leksikona, rječnika, kao i četiri računala za studijski rad ili besplatan  pristup Internetu (do 1 sat dnevno). U studijskoj čitaonici korisnicima su također dostupne dnevne i tjedne novine te nekoliko naslova časopisa.

Od prosječnog upisanog broja članova (od 195-250 godišnje), cca 80% članova čine djeca osnovnoškolskog uzrasta, što je oko 20 % sveukupnog broja stanovnika grada Obrovca. Stoga je rad cijele Knjižnice najvećim dijelom orijentiran na zadovoljenje potreba ove populacije korisnika. Na dječjem odjelu djeca mogu posuđivati lektire, knjige za učenje i zabavu, čitati enciklopedije, priručnike, časopise i stripove, igrati društvene i kompjutorske igre te slušati glazbu.

Tijekom godine, u Knjižnici se odvijaju brojna kulturna događanja poput  radionica za djecu, kazališnih predstava, predstavljanja knjiga i susreta s književnicima. Knjižnica svake godine prigodnim programom obilježava Mjesec hrvatske knjige organiziranjem izložbi, projekcijom animiranih filmova za najmlađe, predstavljanja knjiga i susreta s književnicima.

Odjeli

  • Odjel za odrasle
  • Odjel za djecu
  • Studijska čitaonica

Godišnja članarina:

  • Odrasli 60,00 kuna
  • Djeca, učenici, studenti, umirovljenici i invalidi domovinskog rata 50,00 kn
  • Sezonski upisi 30,00 kn

Radno vrijeme:

  • Ponedjeljak, srijeda i petak  8,00 – 15,00
  • Utorak i četvrtak 14,00 –19,00
  • Prve dvije subote u mjesecu 9,00 – 13,00