Login

Gradska knjižnica Benkovac

23420 Benkovac, Šetalište kneza Branimira 46
tel. 023681182
fax. 023682064
e-mail: gk-benkovac@zd.t-com.hr

ravnatelj: Mile Marić

Gradska knjižnica Benkovac osnovana je 23. ožujka 1999. godine Odlukom Gradskog vijeća Grada Benkovca.

Od 1999. godine djeluje i radi na adresi Šetalište kneza Branimira 43 u nacionaliziranim prostorima obiteljske kuće. Preseljenje Gradske knjižnice Benkovac započelo je 01. srpnja 2005. godine na novu adresu Šetalište kneza Branimira 46.

Dana 15. listopada 2005. Grad Benkovac i Gradska knjižnica Benkovac bili su domaćin otvorenja državne manifestacije Mjeseca hrvatske knjige, ali i otvorenja novih prostora Gradske knjižnice Benkovac. Nove prostore Gradske knjižnice Benkovac svečano je otvorio ministar kulture mr. sc. Božo Biškupić simboličkim  rezanjem  vrpce, a monsignor Ivan Prenđa, zadarski nabiskup podario je blagoslov.

Odjeli Gradske knjižnice Benkovac

Gradska knjižnica Benkovac smještena je na tri etaže: prizemlje, kat i potkrovlje.

Prizemlje:

U prizemlju je smještena: Multimedijalna dvorana, Dječji odjel, Glazbeni odjel i videoteka i Kompjutorska radionica.

Multimedijalna dvorana  (promocije, koncerti, predavanja, projekcije, prezentacije, seminari, radionice, tribine, izložbe slika, fotogalerija, knjževni susreti, književne i zabavne večeri i slično.)

Dječji odjel (knjige za djecu, priručna literatura za djecu,  časopisi, stripovi, kao i čitaonici za djecu)

Glazbeni odjeli i videoteka (pult za posudbu, CD, CD-ROM-ovi, DVD-e filmovi, knjige, note i časopisi).

Kompjutorska radionica (Internet, računala za edukaciju i informatičko opismenjavanje korisnika, računala za izradu seminarskih uradaka, referata, maturalnih i diplomskih radnji.

Prvi kat

Na provom katu smješteni su: Čitaonica dnevnog i tjednog tiska, Pult za posudbu, Odjel za odrasle, Studijska čitaonica i Odjel za predškolski.

Čitaonica dnevnog i tjednog tiska (dnevni i tjedni tisak, novine i časopisi)

Pult za posudbu ( osnovne obavijesti o Knjižnici i knjižničnim uslugama, učlanjenje i produljenje članstva, zaduživanje i razduživanje, međuknjižnična posudba, fotokopiranje i skeniranje, zavičajna zbirka (monografije o Benkovcu i benkovačkom kraju)

Odjel za odrasle (knjižna i neknjižna građa za odrasle, knjige, CD-e, CD-ROM-ovi i DVD-e za učenje stranih jezika, knjige za odrasle iz različitog područja ljudskog znanja, stripovi, računala i Internet, el. pošta i slično)

Studijska čitaonica ( Referentna zbirka, enciklopedije, rječnici, leksikoni, atlasi, opća zbirka – različita područja ljudskog znanja)

Odjel za predškolski (slikovnice, igračke i računala za edukaciju)

Potkrovlje

U potkrovlju su smješteni radni prostor za djelatnike i ravnatelja, kao i  spremište knjižne i neknjižne građe

Radni prostor za djelatnike i ravnatelja (obrada i priprema knjižne i neknjižne građe za posudbu, ured ravnatelja, računovodstvo)

Spremište (smještena je knjižna i neknjižna građa koja je za korisnike dostupna preko elektronskog kataloga i preko pulta za posudbu na Odjelu za odrasle)

 

d. Godišnja članarina: 50,00 kn

e. Radno vrijeme za korisnike: 07.30 – 19.00 i subotom 08.00-12.00