Login

Hrvatska knjižnica Općine Hercegovac

43284 Hercegovac, Moslavačka ulica 142
tel. 043 524 359
fax. 043 524 505
e-mail: knj.hercegovac@gmail.com

voditelj: Tihomir Pokopac

Hrvatska knjižnica Općine Hercegovac osnovana je 1998. godine, a svečano je otvorena u veljači iste godine povodom Dana Općine. Baštinica je duge tradicije knjige i čitanja u okviru Hrvatske čitaonice koja je osnovana 1925. godine, a kao udruga djeluje i danas.

Knjižnica je u sastavu Hrvatske knjižnice i čitaonice „Đuro Sudeta“ Garešnica. Tijekom svih ovih godina rada ubrzano je rastao knjižni fond tako da trenutno u svom fondu posjeduje 11474 svezaka knjiga, 49 igračaka i 241 jedinicu multimedije (CD,DVD,VHS). Knjižnica nabavlja 8 časopisa (Prvi izbor, Moj planet, Meridijani, BUG,Mreža, Jezik, Bjelovarski učitelj, Vatrogasni vjesnik) 2 tjednika (Globus, Bjelovarski list) i 1 dnevne novine (Sportske novosti).

U registru članova je trenutno 310 članova. U proteklim godinama svoga djelovanja knjižnica je organizirala niz susreta sa dječjim književnicima, razne igraonice i radionice, izložbe akademskih slikara i priredila stručna predavanja. Uspostavljena je odlična suradnja s osnovnom školom i dječjim vrtićom i upravo je ta predškolska i osnovnoškolska populacija najviše bila zastupljena u tim aktivnostima.

Želja nam je da knjižnica postane otvorenija i pristupačnija i ostaloj populaciji mještana naše općine, svim našim brojnim udrugama, da postane prostor ugodnog druženja i provođenja slobodnog vremena i da knjižnicu mještani prepoznaju kao ustanovu za stjecanje novih znanja i dobivanje novih informacija (čitanje dnevnog tiska i časopisa, rad na računalu - internet za umirovljenike, održavanje sastanaka, šah, karte…).

Rad knjižnice prati kontakt emisije na Krugovalu, a aktivnosti koje su se dogodile kroz minuli tjedan, zastupljene su i objavljene u Bjelovarskom listu.

Odjeli knjižnice:

  • informativno-posudbeni odjel
  • dječji kutak s igraonicom i slikovnicama
  • službu nabave i stručne obrade knjiga

Godišnja članarina: 

  •  

Radno vrijeme za korisnike:

  • od ponedjeljka do petka: od 7,00h do 15,00h
  • prva subota u mjesecu: od 8,00h do 12,00h