Pravila

 1. Nacionalni kviz za poticanje čitanja rješavaju učenici viših razreda osnovnih škola, u narodnim i školskim knjižnicama ili kod kuće diljem Hrvatske i djeca iz dijaspore.
   
 2. Za točne odgovore na pitanja iz Kviza potrebno je pročitati 3 odabrane knjige i proučiti ponuđene online izvore.
   
 3. Svako dijete Kviz može riješiti samo jedanput.
   
 4. Kviz se može riješiti na bilo kojem računalu, tabletu ili pametnom telefonu, te se obavezno mora navesti naziv školske ili narodne knjižnice u kojoj je dijete član da bi mogao sudjelovati u završnom izvlačenju nagrada.
   
 5. Kviz se može riješiti najkasnije do 25. 10. 2019. godine.
   
 6. Svi točno riješeni  upitnici Kviza, s navedenim nazivom narodne ili školske knjižnice, bit će uključeni u izvlačenje pobjednika koje će se organizirati  krajem listopada 2019. godine u Hrvatskom centru za dječju knjigu.
   
 7. Popisi pobjednika (Popis pobjednika u školskim i narodnim knjižnicama u Hrvatskoj i dijaspori; Popis pobjednika u školskim knjižnicama u Zagrebu; Popis pobjednika u Knjižnicama grada Zagreba) bit će dostupni na naslovnoj stranici Nacionalnog kviza za poticanje čitanja najkasnije do 5. studenoga 2019. godine.
   
 8. Svaki sudionik Kviza treba provjeriti nalazi li se na popisu pobjednika, jer se pojedinačne obavijesti o pobjedniku ne šalju. 
   
 9. Svaki pobjednik mora obavijestiti svog knjižničara ili učitelja radi organizacije sudjelovanja na završnoj svečanosti.
   
 10. Svi pobjednici i njihove pratnje sudjeluju u završnoj svečanosti Kviza koja će se održati u četvrtak 14. 11. 2019. godine u 12 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici Zagrebu, uz prigodan program.
   
 11. Na završnoj svečanosti bit će organizirano javno izvlačenje i dodjela glavne i utješnih nagrada.