Crisiensia

Zavičajna zbirka "Crisiensia" zauzima posebno mjesto u Gradskoj knjižnici Franjo Marković u Križevcima jer sadrži i vrlo vrijednu staru građu. Ona obuhvaća knjige, brošure, stare razglednice, kataloge, plakate, periodiku, zbirku novinskih izrezaka, muzikalije, grafičke mape, zemljopisne karte, sitni tisak, AV-građu i sl. koje govore o kulturi, povijesti i gospodarstvu Križevaca i potkalničkog kraja u prošlosti i sadašnjosti. Ova zbirka broji oko    3 000 sv. knjiga i ostale građe.

Zavičajni odjel nalazi se na 1. katu desno od ulaza u knjižnicu.  Knjige se iz zbirke ne posuđuju, osim uz odobrenje djelatnika odjela ili uz posebno odobrenje voditeljice knjižnice. Korisnicima je omogućen pristup Zavičajnom odjelu i moguć je istraživački rad u prostorijama odjela.

Radno vrijeme ovog odjela usklađeno je s radnim vremenom ostalih odjela, osim za vrijeme dnevne polusatne pauze koja je istaknuta na vratima i na mrežnoj stranici o radnom vremenu naše knjižnice.


      

Na poveznici http://www.knjiznica-krizevci.hr/ekatalog/e-izvori-sve.asp?id_kategorije=1000-1099 dostupna je i digitalizirana građa zavičajne zbirke.

više informacija: http://www.knjiznica-krizevci.hr/html.asp?id=10557